vaascuba написа:Здравейте!!!
Малко ме учудва, че толкова малко хора пишат в тази тема!
Не се учудвай има много фактори, които обясняват това и то става съвсем нормално и логично.
От една страна много хора се оттеглиха от форумите и не ги следят. Дори аз самия не се бях включвал от месеци и моя отговор също е чиста случайност - и него дори можеше и да го няма. Късмет, че незнайно защо ми хрумна да вляза във форума да видя к'во става и да намеря 2 теми които не са пореден скандал и мога да напиша нещо по тях.
Виж темата от миналата година за Искър е 9 страници
viewtopic.php?f=5&t=1659&hilit=%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80От друга страна: Водолазите в София хич не са малко, както и тези които нямат възможност всеки уикенд да ходят до морето ( не си мисли че си само ти

). Но тези, които ще изпитат удоволствие от гмуркане в язовир са сравнително малко. Да, за много хора това изобщо не съществува като алтернатива, защото реално за тях, не може да бъде заместител на морето и наистина не може - просто е различно и не всеки може да се наслади на това! Някои биха опитали защото им е интересно и много голяма част от тях не биха повторили и така.......
От трета страна: В мътен, сладък водоем едва ли е най-подходящото място за изпробване на нова екипировка от начинаещ (мисля че прочетох някъде, че скоро си завършил курса, ако греша-извинявай), освен ако по някакъв късмет не уцелиш такива "Лабораторни условия" и видимост, както нас миналата година.
Повечето ни сладки водоеми са мътни, с доста ограничена видимост, дъното е покрито с тиня, която много лесно се вдига и във всеки един момент както си плуваш и си викаш "хмм 1 метър видимост - не е толкова зле" в следващия момент видимостта по няколко възможни и най-различни причини може да стане равна на абсолютна НУЛА ( под нула разбирай например да си светиш с фенра срещу очите и да не виждаш нищо

Освен това на дъното на язовир е възможно да паднеш на дървета, клони и какво ли не... Така че аз бих ти препоръчал на такова място да влезнеш с екипировка, на която можеш да разчиташ и която познаваш добре и със затворени очи.
От скромния ми опит по такива места - всичко на всичко 4-гмуркания в 3 различни сладки водоема и това което са ми споделяли други водолази - това е което мога да кажа за сега